2022-04-27 07:22:34

Pjesnička družionica za male i velike pjesmoljupce i pjesmotvorce

Na "Pjesničkoj radionici za male i velike pjesmoljupce i pjesmotvorce", održanoj u našoj školi tijekom proljetnih praznika (19. 4. 2022.) bilo je zanimljivo, veselo i nadasve kreativno. Svojim dolaskom na radionicu ovaj je susret uveličala naša zavičajna pjesnikinja gđa Snježana Šoštarko. Ona je u prvom dijelu radionice učenicima čitala svoje pjesme te otkrila brojne zanimljive pojedinosti vezane uz njihov nastanak i svoj pjesnički rad. 
U drugom dijelu radionice učenici su preuzeli ulogu pjesnika. Potaknuti slikovnom prezentacijom te glazbenom podlogom stvarali su pjesme.
Nakon radionice tročlani žiri učiteljica hrvatskoga jezika naše škole odabrao je tri najbolja učenička pjesnička ostvarenja koja je je gđa Šoštarko odlučila nagraditi svojom pjesničkom zbirkom. Svi su učenici kućama osim lijepih sjećanja na poezijom i kreativnošću ispunjeno druženje kućama ponijeli i primjerke Modre laste (donacija Školske knjige).
Susret je organizirala učiteljica hrvatskoga jezika Sonja Kuštan uz pomoć i potporu učiteljica Mire Korbar i Helene Nišić, a za glazbenu se podlogu pobrinula učiteljica glazbene kulture Marta Turkulin-Horvat. 

Pogledajte slike:

Pjesnička radionica 1

Pjesnička radonica 2


Osnovna škola Krapinske Toplice