2022-05-22 19:55:20

MATEMATIČKA NATJECANJA

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Dana 24. ožujka 2022. u Osnovnoj školi Sveti Križ Začretje održano je županijsko natjecanje iz matematike. Iz naše škole na natjecanje je pozvan učenik 7. a razreda, Ivan Fučkar. Ove godine zadatci su bili posebno zahtjevni. Nakon dvosatnog rješavanja učenici su se  odlično proveli u zajedničkom druženju i razgledavanju Svetog Križa Začretja. Ivan je osvojio odlično 2. mjesto, a 1.mjesto mu je izmaklo za 1 bod. Čestitke Ivanu! Ivana je pripremala njegova mentorica Tanja Turk.

MATEMATIČKO NATJECANJE MATHEMA

Mathema u Koprivnici je ekipno natjecanje u matematici za učenike osnovnih škola, srednjih škola te centara izvrsnosti. Organizator natjecanja je UMKOM (Udruga mladih koprivničkih matematičara). Cilj ovog natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike. Ekipa se sastoji od 3 učenika istog razreda. Ove godine natjecanje se odvijalo online. U petak 6. svibnja 2022. održan je prvi krug natjecanja.

Našu školu predstavljale su 3 ekipe:

Topličani5 (5.r.): Neo Korunda, Rea Vorih, Mario Mihaliček

Topličani6 (6.r.): Neva Dragčević,Teo Jagić, Josipa Marković

Topličani7 (7.r.): Ivan Fučkar, Leon Jagić, Josip Kozina

Nažalost, nijedna ekipa se nije uspjela plasirati u 2. krug iako je vrlo blizu bila ekipa 7. razreda koji su bili 10., a prvih 9 ekipa je išlo u 2. krug. Svim ekipama čestitamo na uspješnom sudjelovanju! Mentor učenicima 5. i 6. razreda je Tin Stanišak, a učenicima 7. razreda Tanja Turk.

U privitku možete pogledati fotografije sa navedenih natjecanja. 


Osnovna škola Krapinske Toplice