preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Vijesti

Proljetna radionica We are eco-friendly u OŠ Krapinske Toplice

Tijekom proljetnih praznika u utorak, 23. travnja 2019. godine, u Osnovnoj školi Krapinske Toplice održane su proljetne radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike od 5. do 8. razreda. U okviru jedne radionice učenici uključeni u Erasmus + projekt „We are eco - friendly“ u suradnji sa slovačkom školom Základná škola Jozefa Cígera Hronského, Krupina prezentirali su svoje dosadašnje aktivnosti i rezultate drugim učenicima. 

Učenici 8. razreda su ostalim učenicima koji su prisustvovali radionici prezentirali problem svjetlosnog onečišćenja. Učenici su također upoznati s osnovama fotometrije i radiometrije i imali su priliku koristiti digitalni luxmetar  (uređaj koji služi za precizno utvrđivanje količine potrebnog svjetla u stambenom i vanjskom prostoru). Nakon toga su učenici 7. razreda prezentirali o ostalim vrstama onečišćenja i utjecaja čovjeka na okoliš. Teme su bile: efekt staklenika, kisele kiše, UV zračenje i globalno zatopljenje.

Na kraju radionice učenici su podijeljeni u skupine rješavali kviz kreiran u Kahoot! – u, jednostavnom digitalnom alatu.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivan Vrankić   datum: 29. 4. 2019.
preskoči na navigaciju