preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Vijesti

TERENSKA NASTAVA - VUKOVAR

POSJET UČENIKA OSMIH RAZREDA VUKOVARU

U sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ učenici 8. a i 8. b razrednog odjela posjetili su Vukovar.Jednodnevna terenska nastava realizirana je 11. svibnja 2022.  

Nakon dolaska u Vukovar učenici su obišli izložbeni prostor Memorijalnog centra  Domovinskog rata i odslušali predavanje Domovinski rat, a zatim je bio organiziran posjet memorijalnim mjestima u Vukovaru (Memorijalno groblje žrtava, Spomen dom Ovčara, masovna grobnica na Ovčari, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Župa sv. Filipa i Jakova). Panoramski su učenici provedeni da vide Kukuruzni put – put spasa, Velepromet i Borovo Commerce. Nakon ručka organiziran je posjet Muzeju vučedolske kulture i Gradskom muzeju Vukovar u Dvorcu Eltz. Na kraju organiziran je i posjet Vodotornju koji je učenicima bio posebno dojmljiv i zanimljiv. Malo slobodnog vremena učenici su iskoristili za šetnju centrom Vukovara.

Terenska nastava je bila vrlo naporna za jedan dan, no dobro organizirana i veoma edukativna. Učenici su uživali u posjetu, ali su i spoznali važnost događaja koji su se tamo dogodili. 

U privitku možete pogledati fotografije sa terenske nastave. Priloženi dokumenti:
Terenska_nastava_-_Vukovar_-_fotografije.docx (6.56 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tanja Turk   datum: 22. 5. 2022.
preskoči na navigaciju